جزيره سيري

۵۵ بازديد

جزيره سيري يكي از جزاير مسكوني منطقه خليج فارس است. جزيره اي كه به لحاظ اقتصادي و سياسي از اهميت ويژه اي برخوردار است. نكته جالب در مورد اين جزيره اين است كه در سيري فقط مردان اجازه ورود دارند و هيچ زن و بچه اي حق ورود به جزيره را ندارد البته شايد مهم ترين دليل اين موضوع اقليم و شرايط آب و هوايي باشد. براي آشنايي بيشتر با اين جزيره تا انتهاي اين پست با ما همراه باشيد.

جزيره سيري
سيري، جزيره اي ذوزنقه اي شكل است و در شمال غربي جزيره ابوموسي در پهنه نيلگون حريروش خليج فارس قرار گرفته است. تنها ساكنان اين جزيره مرجاني، كاركنان صنعت نفت و كادر يگان هاي نظامي هستند. چرا كه به دليل شرايط نامساعد آب و هوايي امكان سكونت در جزيره براي زندگي وجود ندارد و خبري از امكانات رفاهي و تفريحي نيست.
مهمترين شاخصه اين جزيره دور افتاده و غريب، منابع عظيم و شگرف نفت است كه در دل خود جاي داده است. شايد باورش سخت باشد اما، جزيره سيري مهمترين منبع درآمدهاي نفتي ايران به شمار ميرود. به طوريكه بر اساس آمار گزارش شده در سال 92، در حدود 23 بشكه نفت خام به ارزش بيش از 3.2 ميليارد دلار بوده است، از منابع نفتي اين جزيره استخراج شده است. اولين بار در دهۀ ۵۰ شمسي، استخراج نفت از اين جزيره آغاز شد و در حال حاضر جزيره سيري ۵ ميدان نفتي فعال دارد.
از اين ۵ ميدان نفتي فعال، در هر روز بيش از يكصد هزار بشكه نفت خام استخراج مي‌شود. اين ميادين نفتي عبارتند از:

  •  ميدان نفتي الوند
  •  ميدان نفتي نصرت
  •  ميدان نفتي دنا
  •  ميدان نفتي سيوند
  •  ميدان نفتي ايلام.

ميدان نفتي جزيره سيريدماي جزيره سيري به طور ميانگين در طول سال 45 درجه سانتيگراد است و رطوبت هوا در اين جزيره تقريباً 90درصد است. اما در همين شرايط آب و هوايي، منطقه از پوشش گياهي و حيواني غني برخوردار است. گله هاي آهو، لاك پشت هاي دريايي كمياب، مرغان دريايي و مرغ ميناي وحشي نمونه هايي از حيواناتي است كه اين منطقه را به عنوان زيستگاه انتخاب كرده اند. همچنين انواع كاكتوس، نخل هاي خرما و درختچه هاي بومي، از جمله گياهاني هستند كه در اين منطقه ديده مي شوند.

آهو جزيره سيري
جزيره سيري بر فراز منابع غني نفت قرار گرفته است، از اين جهت حفظ آن از اهميت ويژه اي برخوردار است.
هرچند به دليل شرايط آب و هوايي امكان سفر به اين جزيره وجود ندارد اما در حاشيه خليج فارس، جزاير زيبا و چشم نوازي، چشم انتظار مسافران و گردشگران داخلي و خارجي است. با سفر به اين جزاير زيبا ميتوانيد خاطرات خوشي را براي خود رقم بزنيد.

آدرس

جزيره قشم، شهرستان ابوموسي، شمال غربي جزيره ابوموسي،  جزيره سيري.

جزيره مارو

۵۷ بازديد

جزيره مارو، جزيره اي در غرب استان هرمزگان  و در يك كيلومتري جزيره لاوان از توابع شهرستان ابوموسي واقع شده است و همچنين اين جزيره خالي از سكنه است. اين جزيره هيجان انگيز مساحتي به وسعت يك كيلومتر مربع دارد.

جزيره مارو
دليل نامگذاري اين جزيره
نام اين جزيره شيدور مي باشد اما دليل معروفيت آن به مارو بر اساس گفته برخي از اهالي وجود مارهاي زنگي بسيار در اين جزيره كوچك مي باشد. در نگاه اول در اين جزيره متوجه وجود ماره ها نمي توان بود زيرا مارها در زير ماسه ها پنهان مي شوند.

مار زنگي در جزيره مارو
گونه هاي جانوري در جزيره مارو
خزندگان
يكي از اصلي ترين گونه هايي كه در جزيره مارو هرمزگان وجود داردلاك پشت هاي درييايي هستند كه انواع متفاوتي دارند كه ميتوان به لاك شت منقار عقابي ، لاك پشت سبز و … اشاره كرد كه در اين جزيرع تخم گذاري مي كنند.

لاكپشت در جزيره مارو
پرندگان
در فصل مهاجرت پرندگان مهاجر اين جزيره را براي مدت زماني به عنوان زيستگاه خود انتخاب مي كنند و گاهي نيز در همانجا تخم گذاري مي كنند. يكي از پرندگاني كه در اين جزيره مي توان ديد پرستو هاي دريايي مي باشند. بهترين زمان براي ديدن اين پرستو ها در ارديبهشت ماه مي باشد.


انواع پرستوي دريايي

  • پرستوي معمولي
  • پرستوي سفيد
  • پرستوي تيره
  • پرستوي پشت تيره
  • كاكلي بزرگ
  • كاكلي كوچك

آبزيان
در اين منطقه تنوع پستانداران آبزي بسيار زياد است كه ميوان به موارد زير اشاره كرد.

  • دلفين
  • نهنك
  • نهنگ برايد

گونه هاي گياهي

  • چمن شور پاگربه‌اي
  • گل جاليزي
  •  زدوك
  •  بارهنگ
  •  چوچ (درخت مسواك)
  •  پير گياه
  •  گل ماهور شرقي

جزيره مينو

۶۹ بازديد

جزيره مينو شهر كوچكي است كه اطرافش را رود اروند در بر گرفته است .نيزار ها با نخلستان هاي قد بلند زيبايي هاي اين جزيره را دوچندان كرده است كه توسط جزر و مد آب آبياري مي شود.
فاصله جزيره مينو تا عراق كم است و اكثر مردم اين جزيره هم به زبان عربي صحبت مي كنند و غذاي عربي مي خورند. اين جزيره براي دوستداران فرهنگ جنوب جايي بسيار شگفت انگيز مي باشد.

جزيره مينو
جزيره مينو كجاست؟
جزيره مينو در ميان دو شهر آبادان و خرمشهر قرار گرفته است و 9 كيلومتر مساحت دارد.اين جزيره از طريق يك پل كه در سال 1349 ساخته شد به آبادان و خرمشهر وصل مي شود. نام قديمي اين جزيره صلبوخ بوده كه به معني ريگ مي باشد.

پل تاريخي جزيره مينو
مكان هاي گردشگري جزيره مينو
از مناطق گردشگري اين منطقه مي توان به وجود سواحل و حاشيه هاي رودخانه، فضاي مناسب تفرجگاهي در اسكله هاي تجاري و صيادي و پهلو گرفتن لنج و قايق اشاره كرد.
وجود چشم اندازهاي طبيعي مناسب و پوشش سرسبز گياهي رودخانه طبيعي اين خطه را به عنوان قطب گردشگري معرفي مي كند
آرامگاه سيد قريب قدمتي نزديك به يكصد دارد و سيد قريب كوكي شش ساله از نوادگان پيامبر عظيم الشان اسلام بوده است كه يكي از اماكن مقدس اين منطقه محسوب مي شود
جاذبه گردشگري نزديك به مينو
تالاب شادگان
تالاب شادگان يكي از جاذبه هاي توريستي نزديك جزيره مينو مي باشد. اين جزيره 70 كيلومتر فاصله از جزيره دارد و مسير دسترسي به آن از طريق بزرگراه اهواز -آبادان است. براي بازديد از اين تالاب بايد قايق اجاره كرد و به دل آب زد.

تالاب شادگان جزيره مينو
سوغاتي هاي اين جزيره
سوغات اين جزيره 30 نوع خرما به همراه صنايع دستي هنر زنان بومي اين منطقه مي باشد.
آدرس
خوزستان- آبادان- ضلع جنوب غربي فرودگاه آبادان

جزيره هندورابي

۶۹ بازديد

جزيره هندورابي در ميان دو جيره كيش و لاوان و در حد فاصله 325 كيلومتر بندرعباس و 331 كيلومتري بندر لنگه واقع شده است. اين جزيره سرزميني هموار و بدون عارضه طبيعي مي باشد.

جزيره هندورابي
تاريخچه
در گذشته اين جزيره توسط پرتغالي ها تصرف مشده بود و سپس به پايگاه لشگري و بازرگاني  تبديل شد ومورد استفاده قرار گرفت. در زمان تخريب دهكده، سازه هاي مسكوني و تاسيسات دفاعي از بين رفت اما همچنان آثاري از حمله آنان وجود دارد. از جمله آثار به جا مانده از آن دوران مي توان به دژهاي نظامي سربازان  خرابه هاي روستاي الدورات و آب انبارها از ديگر آثار به جا مانده در اين جزيره هستند.
نام جزيره هندورابي
جزيره هندورابي به نام ابرون هم شناخته مي شود. براساس يك افسانه محلي نام اين جزيره برگرفته از نام زوج عاشقي به نام هند و رابي  كه در اين جزيره زندگي مي كردند نام گرفته است. همچنين هلندي ها در سال 1645 نام اين جزيره را هورن گذاشتند.
جاذبه هاي طبيعي جزيره هندورابي
ماسه­‌هاي سفيد
يكي از جذابيت هاي منحصر به فرد اين جزيره، ماسه سفيد رنگي است كه به مانند فرشي روي ساحل جزيره هندورابي پهن شده است. اين ساحل با ماسه هاي سفيد رنگ مكاني مناسب براي آفتاب گيري و گذراندن وقت و آرامش  و لذت از مناظر زيباي آن به حساب مي آيد.

ماسه سفيد جزيره هندورابي
جانوران جزيره هندورابي
يكي از جذابيت هاي جزيره هندورابي براي گردشگران وجود هزاران ستاره ماهي در ساحل شرقي جزيره هندورابي مي باشد. اين ستاره ماهي ها مناظر بي نظيري را ايجاد ميكنند. و همچنين تخم گذاري لاكپشت ها در ماه هاي اسفند تا خرداد از ديگر زيبايي هاي اين جزيره فوق العاده مي باشد.
جاذبه هاي تاريخي

  • خرابه‌هاي روستاي الدورات
  • دژهاي نظامي پرتغالي‌ها مربوط به دوره صفويه
  • آب انبار
  • درخت سبز يا انجير معابد هندورابي
  • قبرستان قديمي جزيره
  • غارهاي بوجود آمده در طول ساليان دراز به وسيله آب دريا

امكانات تفريحي موجود در جزيره هندورابي

  • غواصي
  • شنا و حمام آفتاب
  • قايق­‌سواري
  • جت ­اسكي و بنانا
  • موتورسواري
  • پياده‌روي
  • عكاسي

با توجه به شرجي بودن هوا در اين منطقه بهترين زمان سفر در فصل پاييز تا ارديبهشت ماه است.


آدرس

استان هرمزگان- بندر لنگه- جزيره هندورابي

جزيره لارك

۶۳ بازديد

جزيره لارك جزيره اي زيبا و جذاب اما ناشناخته است. علت ناشناخته بودن اين جزيره زيبا بر ميگردد به اين كه لارك بين دو جزيره زيبا و محبوب قشم و هرمز قرار گرفته است و گردشگران اغلب جذب اين دو جزيره مي شوند. ولي امروزه جزيره لارك گردشگران خودش را دارد و توجه افراد زيادي را به خود جلب كرده است.

مساحت اين جزيره به ۷۷ كيلو متر مربع مي رسد.

در اين جزيره ما با مردماني مهربان، خونگرم و مهمان نواز نيز روبرو هستيم كه با گويش زيباي لري صحبت مي كنند كه نام اين گويش زيبا و خاص را كمرازي مي گويند.

در اين جزيره ما شاهد كوه هاي آتشفشاني زيادي هستيم كه به زيبايي اين منطقه مي افزايد.

يكي از مكان هاي گردشگري جزيره لارك قلعه پرتغالي ها است كه قدمت آن  برميگردد به زمان صفويه كه در آن موقع پرتغالي ها در جنوب ايران مستقر شده بودند. در آن زمان پرتغالي ها از خود آثاري نيز بجاي گذاشته اند كه امروزه براي ما يادگار مانده است.

قلعه پرتغالي ها در جزيره لارك

يكي ديگر از مكان هاي جذاب گردشگري جزيره لارك ساحل پلانكتوني است. در شبهايي كه آب دريا ارام است زيبا خاصي نيز به اين مكان مي دهد.

جزيره لارك

اگر روزي به اين جزيره سفر كرديد حتما به ديدن سواحل نقره فام ان برويد، زيرا كه اين ساحل در برابر نور خورشيد هم چون نقره هايي زيبايي مي درخشند.

جالب است بدانيم كه جمعيت اين جزيره به ۳۰۰ خانوار مي رسد. اكثر مردم جزيره خارك به شغل صيد ماهي مشغول هستند.

در لارك معادن بسياري زيادي همچون معادن گوگرد، سنگ آهن، خاك سرخ و نمك وجود دارد. سرتاسر اين خاك ارزشمند است.